Fejlesztő játék, játékos fejlesztés

Elmélyedés a játékalapú, motivációközpontú terápiás megközelítésben

A videók témái:

Fejlesztési helyzet hatékony kialakítása: Hogyan legyek jelen, figyeljek a gyerekre az interakció során, vegyem észre az ő jelzéseit, azt, hogy mi motiválja a tevékenységben? Hogyan kezeljem jól és a fejlődést támogató módon, amikor a gyermek nem képes figyelni, kapcsolódni?

Játékfejlődési lépcsőfokok, hogy olyan játékokat, tevékenységeket kínáljunk, amikre készen áll a gyerek. Nagyon gyakran a közös tevékenységek ott buknak el, hogy nem olyan játékokat kínálunk a gyermeknek, amik az ő aktuális fejlődési szintjének felelnek meg.

Interaktív tevékenységek kialakításának lépései, saját kreativitás kibontakoztatása, fejlesztés előkészítése.

Gyermek spontaneitásának segítése. Spontaneitás a kommunikáció, ötletek, gondolatok, tevékenységben való részvétel, szemkontaktus terén.
Gyermek reakcióinak kezelése
Határok meghúzása.

A videókat játékötletekkel egészítettük ki, amiket részletesen mutatunk be, az ötlet felépítése mögött meghúzódó gondolatmenetet szemléltetve.

A videók készítésében a KapCsoda Program valamennyi mentora részt vett.
Az oktatód


Barbara Balla
Barbara Balla

Barbara 2002 óta foglalkozik autizmusban érintett gyermekekkel. Több száz gyermekkel töltött több ezer terápiás órát Magyarországon és külföldön egyaránt. Gyógypedagógiai tanulmányait követően Amerikában végezte el a 1,5 éves Son-Rise képzést, ami megalapozta a játékalapú, motivációközpontú hozzáállását. Majd Angliában tanult szenzoros integrációt a HANDLE képzés keretében. Ez a képzés teljesen új látásmódot hozott életébe. Gyermekek szenzoros nehézségeinek felismerése még inkább gyermekközpontúvá tette fejlesztési stílusát. Két éven keresztül konzultációkat folytatott Kat Houghtonnal, egykori Son-Rise tanárával, aki eredeti végzettségét tekintve pszichológus. Kattől a fejlesztés fejlődéslélektani megközelítését tanulhatta. Személyiségfejlesztés terén NLP, Személyiségfejlesztő coaching és az Option módszer elemei adtak nagyon sokat Barbara munkájához a szülők és szakemberek segítése során, valamint saját fejlődédéhez, hogy mindenkoron önmaga legjobbját tudja adni azoknak, akik szintén a gyermekre hangolódás útját kívánják járni.


Gyakran feltett kérdések


Mikor kezdődik, illete mikor van vége a kurzusnak?
A kurzus most kezdődik, és nincs vége! Saját ütemben végezhető online kurzus - Te döntöd el mikor kezded el, és mikor fejezed be.
Meddig érhetem el a kurzus tartalmát?
Feliratkozás után korlátlan hozzáférésed lesz a kurzushoz, ameddig szeretnéd - minden egyes tulajdonodban lévő eszközön.
Mi van, ha nem vagyok megelégedve a kurzussal?
Nem szeretnénk, hogy elégedetlen légy! Ha nem tetszik a kurzus, jelezd felénk - vásárlástól számított - 30 napon belül és visszaadjuk a díját.

Kezdj tanulni most!