Finommotorika

Rendszerezzük az információkat és segítünk utat találni, ha kihívás a gyakorlás

   Bemutatkozó videó

A finommotorika egy összetett terület. Sok tényezőtől függ, hogy egy gyerekkel mikor és mit érdemes gyakorolnunk. Fontos a háttérben lévő nehézségek feltérképezése, a megfelelő időzítés, az, hogy először alapokat építsünk, mielőtt a részletekre koncentrálnánk.

A videócsomag hasznos autizmusban érintett és autizmusban nem, de szenzoros integrációs zavarban érintett gyermekek szüleinek is.

Amiről az videókban szó van:

  • Finommotorikai nehézségek mögött álló okok.
  • Hogyan vehetem észre, hogy a nehézség valóban finommotorika terén van és nem máshonnan fakad?
  • Finommotorikai nehézségek szenzoros okai.
  • Mi mindenre van szükség a finommotorikai tevékenységek kivitelezése során
  • Fejlesztő feladatok és játékötletek.
  • Variációk egy-egy játékötletre, hogy se a gyermek, se a szülő ne unja egy idő után a gyakorlást.

Előadók:

  • Dobrovodszky Anikó – gyógypedagógus, DSZIT teraputa
  • Balla Barbara – gyógypedagógus, KapCsoda szakmai vezető, HANDLE screener


Az oktatód


Barbara Balla
Barbara Balla

Barbara 2002 óta foglalkozik autizmusban érintett gyermekekkel. Több száz gyermekkel töltött több ezer terápiás órát Magyarországon és külföldön egyaránt. Gyógypedagógiai tanulmányait követően Amerikában végezte el a 1,5 éves Son-Rise képzést, ami megalapozta a játékalapú, motivációközpontú hozzáállását. Majd Angliában tanult szenzoros integrációt a HANDLE képzés keretében. Ez a képzés teljesen új látásmódot hozott életébe. Gyermekek szenzoros nehézségeinek felismerése még inkább gyermekközpontúvá tette fejlesztési stílusát. Két éven keresztül konzultációkat folytatott Kat Houghtonnal, egykori Son-Rise tanárával, aki eredeti végzettségét tekintve pszichológus. Kattől a fejlesztés fejlődéslélektani megközelítését tanulhatta. Személyiségfejlesztés terén NLP, Személyiségfejlesztő coaching és az Option módszer elemei adtak nagyon sokat Barbara munkájához a szülők és szakemberek segítése során, valamint saját fejlődédéhez, hogy mindenkoron önmaga legjobbját tudja adni azoknak, akik szintén a gyermekre hangolódás útját kívánják járni.


Gyakran feltett kérdések


Mikor kezdődik, illete mikor van vége a kurzusnak?
A kurzus most kezdődik, és nincs vége! Saját ütemben végezhető online kurzus - Te döntöd el mikor kezded el, és mikor fejezed be.
Meddig érhetem el a kurzus tartalmát?
Feliratkozás után korlátlan hozzáférésed lesz a kurzushoz, ameddig szeretnéd - minden egyes tulajdonodban lévő eszközön.
Mi van, ha nem vagyok megelégedve a kurzussal?
Nem szeretnénk, hogy elégedetlen légy! Ha nem tetszik a kurzus, jelezd felénk - vásárlástól számított - 30 napon belül és visszaadjuk a díját.

Kezdj tanulni most!