Figyelem-, szenzoros és alvászavarom megélése, megértése

Reflektálás a szenzoros érzékenységekkel kapcsolatos megéléseimre, gyermekkorom kihívásaira autizmusban érintett gyermekeket segítő szakemberként

20 éve munkálkodom autizmusban érintett gyermekekkel. Képzéseim, majd a munkám során rengeteget tanultam önmagamról is. Tanulmányaim nagy része adott egy olyan szemüveget, amin keresztül érzékenyen észre lehet venni a gyermek jelzésit és azt, hogy mit kommunikál a viselkedésével. Ezen a szemüvegen keresztül figyelve magam és emlékezve gyermekkoromra egyre több dolgot értettem meg mindabból, amit manapság nehézségnek, kihívásnak, „problémának” tartanak. Rengeteg szakemberhez vittek el szüleim, de diagnózist nem kaptam semmire. Akkoriban még azok a nehézségek, amik nekem voltak nem ütötték meg a diagnosztika mércéit. Ha ma lennék gyerek, a figyelemzavar biztos diagnózis lenne. Figyelemzavaromhoz különféle egyéb nehézségek is társultak: pl. a szenzoros feldolgozás zavara és jelentős alvászavar. Zavarból volt bőven😊 amikkel nem mindig volt könnyű együtt élni. Viszont nélkülük nem érteném a gyerekeket, akiknek segítek.

Ebben a folyamatosan bővülő gondolatcsokorban azokra a kihívásokra, nehézségekre, élethelyzetekre, tünetekre szeretnék reflektálni, amikkel a gyerkőcöket nevelő szülők - akikkel munkálkodom - gyakran találkoznak. Egy-egy gondolatkör során írok majd a megélő gyermek vagy felnőtt oldaláról (mi volt a saját tapasztalatom) és reflektálok rá, mint szakember.

A gondolatcsokor a feliratkozástól számított 7 napon keresztül díjmentesen érhető el. Majd pedig havi előfizetésessel működik, aminek bevételét alapítványunknak, a KapCsoda Alapítványnak ajánlom fel. (A regisztrációkor a rendszer kéri a bakkártya adatokat, de amennyiben nem tartasz velünk tovább, a 7. nap előtt le lehet mondani a regisztrációt a saját fiókon belül. Ilyenkor nem kerül pénz levonásra).Az oktatód


Barbara Balla
Barbara Balla

Barbara 2002 óta foglalkozik autizmusban érintett gyermekekkel. Több száz gyermekkel töltött több ezer terápiás órát Magyarországon és külföldön egyaránt. Gyógypedagógiai tanulmányait követően Amerikában végezte el a 1,5 éves Son-Rise képzést, ami megalapozta a játékalapú, motivációközpontú hozzáállását. Majd Angliában tanult szenzoros integrációt a HANDLE képzés keretében. Ez a képzés teljesen új látásmódot hozott életébe. Gyermekek szenzoros nehézségeinek felismerése még inkább gyermekközpontúvá tette fejlesztési stílusát. Két éven keresztül konzultációkat folytatott Kat Houghtonnal, egykori Son-Rise tanárával, aki eredeti végzettségét tekintve pszichológus. Kattől a fejlesztés fejlődéslélektani megközelítését tanulhatta. Személyiségfejlesztés terén NLP, Személyiségfejlesztő coaching és az Option módszer elemei adtak nagyon sokat Barbara munkájához a szülők és szakemberek segítése során, valamint saját fejlődédéhez, hogy mindenkoron önmaga legjobbját tudja adni azoknak, akik szintén a gyermekre hangolódás útját kívánják járni.


Gyakran feltett kérdések


Mikor kezdődik, illete mikor van vége a kurzusnak?
A kurzus most kezdődik, és nincs vége! Saját ütemben végezhető online kurzus - Te döntöd el mikor kezded el, és mikor fejezed be.
Meddig érhetem el a kurzus tartalmát?
Feliratkozás után korlátlan hozzáférésed lesz a kurzushoz, ameddig az előfizetésed érvényes.
Mi van, ha nem vagyok megelégedve a kurzussal?
Nem szeretnénk, hogy elégedetlen légy! Ha nem tetszik a kurzus, jelezd felénk - vásárlástól számított - 30 napon belül és visszaadjuk a díját.

Erre a kurzusra jelenleg nem lehet jelentkezni.