Szelíden és magabiztosan: a játék- és motiváció alapú szociális - kommunikációs fejlesztés kézikönyve

a gyermek igényeire való reagálás elvét követve, az autizmus spektrumzavar (ASD) kihívásai esetén

22 év tudása, gyakorlati tapasztalata a játékalapú fejlesztés és szenzoros integráció területéről

használható eszközök, tippek, játékötletek, összefüggések

könnyen alkalmazható, személyre szabható tudás

Néhány téma a tanmenetből:

 • A kommunikációs szándék erősítése
 • Az idegrendszer működésének jelei a viselkedésben
 • A gyermek figyelme, motiváció, fejlődési pont
 • Finommotorika
 • Alvási nehézségek
 • Önbizalom erősítése
 • Hullámzó fejlődés

Plusz rengeteg más. Ezen az oldalon legörgetve láthatod a teljes tanmenetet. A bemutató címkét viselő rész pedig díjmentesen megtekinthető.

A gyermek fejlődésének egyik kulcsa a megfelelő fejlesztés. Viszont a heti x óra fejlesztés mellett rengeteg idő van otthon, amit sokszor nehéz jól kitölteni. A fejlesztések hatékonyságához jelentősen hozzájárul az is, hogy Te szülőként otthon hogyan foglalkozol gyermekeddel. Nem szükséges feltétlenül otthoni fejlesztésre gondolni. A közösen töltött minőségi idő, közös játékok, élethelyzetek mind-mind lehetőséget tartogatnak arra, hogy valamilyen készség kialakulását, erősödését támogassuk.

 

Ennek az információcsomagnak a célja, hogy több témán keresztül segítse az eligazodást a különleges nevelésű igényű gyermekek fejlesztésében és nevelésében. Elsősorban azoknak nyújt fogódzót, támogatást, akik a gyermekre hangolódó, kötődő nevelés elveit érzik magukénak.

Fő témák:

 • Szociális-kommunikációs fejlesztés
 • Idegrendszer, szenzorosság
 • Szülősarok: hozzáállás, önismeret
 • Játékötletek (részletes leírással, a fejlesztés lehetőségét tartalmazva)
 • Integráció segítése
 • Gondolatok

Az előfizetésre feliratkozók számára kedvezményes online konzultációs bérletet biztosítunk.Sokféleképpen kategorizálhatnánk a fejlesztési megközelítéseket. Azt tapasztalom, hogy az egyik fontos szempont a családok életében, hogy a szülők maguk mennyire követik a kötődő nevelés elveit. Általában a gyermek igényeire jelentős hangsúlyt fektető szülők nehezen találják a helyüket az irányítottabb, elvárásközpontú fejlesztéseken. Ezekkel a terápiákkal nehezen tudnak azonosulni és akár kínlódnak ezen fejlesztési megközelítések alkalmazása során.

Az oktatód


Barbara Balla
Barbara Balla

2002 óta foglalkozom autizmusban érintett gyermekekkel. Több száz gyermekkel töltöttem el több ezer terápiás órát Magyarországon és külföldön. Gyógypedagógiai tanulmányaim után Amerikában végeztem el a 1,5 éves Son-Rise képzést, ami megalapozta a játékalapú, motivációközpontú hozzáállásomat. Majd Angliában tanultam szenzoros integrációt a HANDLE képzés keretében. Ez a kurzus teljesen új látásmódot hozott életembe. A gyermekek szenzoros nehézségeinek felismerése még inkább gyermekközpontúvá tette fejlesztési stílusomat. Két éven keresztül konzultációs formában tanultam tovább Kat Houghtontól, egykori Son-Rise tanáromtól, aki eredeti végzettségét tekintve pszichológus. Ezáltal a fejlesztés fejlődéslélektani megközelítését finomíthattam. Személyiségfejlesztés terén NLP, Személyiségfejlesztő coaching és az Option módszer elemei gazdagítják munkámat a szülők és szakemberek segítése során. Célom, hogy mindenkoron önmagam legjobbját tudjam adni azoknak, akik szintén a gyermekre hangolódás útját kívánják járni.


Kezdj tanulni most!Tanmenet


  Útmutató a használathoz
Elérhető nap
nap miután jelentkezel
  Az integráció segítése
Elérhető nap
nap miután jelentkezel

Gyakran feltett kérdések


Mikor kezdődik, illete mikor van vége a kurzusnak?
A kurzus most kezdődik, és az előfizetés végéig tart.
Meddig érhetem el a kurzus tartalmát?
Feliratkozás után az előfizetés végéig lesz hozzáférésed a kurzushoz.
Mi van, ha nem vagyok megelégedve a kurzussal?
Nem szeretnénk, hogy elégedetlen légy! Ha nem tetszik a kurzus, jelezd felénk - vásárlástól számított - 14 napon belül és visszaadjuk a díját.

Kezdj tanulni most!